Sangene
Musikken
Historien
Musikerne
Musikerne

bag INSEKTUDSIGTEN

Guldbassen - Anders Gerup Nielsen

Glimmerbøssen
- Anders Hvidberg-Hansen

Den Lakrøde Møgbille
- Hanne Tofte Jespersen

Som kunstnere er vi optaget af at skabe sammenhængende rum - rum hvor børn og voksne suges ind i musik, fortælling og dans som noget, de selv er en aktiv del af.

I årevis arbejdede vi intensivt med afrikansk kultur, hvor det er en selvfølge, at musik, dans og fortælling er uadskillelige størrelser. Det har vi overført til dansk jord.

Stilistisk befinder vi os i cross over-feltet. Insektudsigten er inspireret af både klassisk og folk, afro, latin, jazz, fusionsmusik og hiphop.

Vi har spillet verdensmusik sammen i Agoro Band siden 1995.
I 2001 indledte vi et triosamarbejde omnkring kirkekoncerten Den Syvfoldige Fred.

Anders Hvidberg-Hansen (født 1974)

Musiker, komponist, underviser og producer. Percussionist, trommeslager, guitarist, sanger og komponist i oro liquido & Talking Drums, Music for the Mysteries, Insektudsigten. Har beskæftiget sig intensivt med ghanesisk trommespil - bl.a. ved flere studieophold i Ghana. Undervist siden 1994 i bl.a. trommesæt, afrikansk percussion, sammenspil samt børnerytmik. Underviser slagtøj i Roskilde Musiske Skole. Vandt i 2006 en World Award med Sylvester.

Hanne Tofte Jespersen (født 1956)

Musiker, komponist, forfatter og formidler. Indgående studier i musik
og dans under ophold i Ghana, Vestafrika 1993-99. Co-initiativtager og konsulent for kulturcentret Agoro sammesteds (Danida-støttet). Sanger, fortæller og pianist i Insektudsigten samt Music for the Mysteries, sanger og kapelmester i Agoro Band. Organist og børnekorleder i Ny Vor Frue Kirke. Forfatter til fortællinger for børn; manus og dramaturgi på en række musik- og danseforestillinger - bl.a. River Pra (Kulturby 96) og Den Syvfoldige Fred (2001). Cand.mag i musik og film/tv. Mange års erfaring som instruktør og tilrettelægger af kurser / workshops.

Anders Gerup Nielsen (født 1964)

Saxofonist og pianist, bl.a. i Agoro-Band og diverse jazz-ensembler. Komponist. Uddannet fra Rytmisk Musikkonservatorium efter lærereksamen m/liniefag i musik og biologi. Musikunderviser i Den Interaktive Musikskole (DIM) ved Roskilde Musiske Skole. Mange års erfaringer med at lave musik for, af og med børn. Komponist af musik til diverse danse- og teater-forestillinger - bl.a. for koreografen Tim Rushton og for Teatermejeriet.