Nyheder

- læs om kommende koncerter med INSEKTUDSIGTEN i Kalenderen.

Udsigt for 2016:

Jubilæumskoncert i Økologiens Have i Odder:

Mandag den 17. oktober kl. 14

Du kan fortsat booke en koncert med verdens første Insektudsigt, som i oktober 2016 altså runder opførelse nr. 100 !

Herunder billeder fra tidligere koncerter i Lejre og Kirke Hyllinge:

HUSK at du nu kan INSEKTUDSIGTEN i enhver velassorteret pladeforretning - og hvis de ikke har den, kan den bestilles.

Cd'en indeholder historien, musikken og alle sangene fra koncerten
- også på tekst i den medfølgende illustrerede bog.

Du kan stadig bestille et eller flere eksemplarer ved henvendelse til Glimmerbøssencd@insektudsigten.dk - skriv navn, adresse og antal cd'er og du vil herefter modtage en mail med oplysninger om betaling. Prisen er ved bestilling her på siden kun kr. 100 (+ kr. 20 i porto).

 

Tidligere Nyheder....

Ugen op til efterårsferien er Radio Bille i marken i Valby, Virum og Vordingborg (3 vigtige v'er...). Koncerten i Valby er under Kulturnatten i København - se nærmere i Kalenderen.

Radio Bille har haft et særdeles aktivt efterår med bibliotekskoncerter, skolekoncerter og en række spændende projekter med børnehave- og indskolingsklasser i okt-nov. - og vi sluttede insektåret med en udsolgt familiekoncert på Roskilde Bibliotek samt en hyggelig cafékoncert i Huset.

I uge 43 tog vi hul på en stribe workshops og koncerter for Kulturbussen i Roskilde Amt - vi besøgte skoler i Dåstrup og Jyllinge samt Bramsnæs Minisport.

Lørdag den 16. september blev Insektudsigten sendt fra Skibby Bibliotek i anledning af Bibliotekets Dag.

I uge 37 tog Radio Bille til Jylland for af sende Insektudsigten ved 12 skolekoncerter i Vejle Amt - se steder og tider i kalenderen.

Radio Bille(d)kunst / Insektudsigten i billeder :

Køge Skitsesamling dannede rammen om både et besøg af Insektudsigten og et hold sommerkursister på Billedskolen, som ved kursets start d.19. juni oplevede Insektudsigten live til koncert på museet. Billeder og maleriske insekter i voks fremstillet på baggrund af Insektudsigten blev efterfølgende udstillet på museet.

Juni måned var højsæson for insekter. Radio Bille indtog en række sommer-scener. Vi spillede i det skønneste sommervejr for skovbørn i Ravnsholt Skov til akkompagnement af lokale frøer. I uge 23 gjaldt det børnehavebørn i Jægersborg - og i anden halvdel af juni måned drog Insektudsigten ind i billed-kunstens verden: Masnedøfortet har i de senere år udgjort en spændende ramme for en større gruppe billedkunstneres sommerudstilling. I år var Insektudsigten inviteret med og åbnede Masnedøfortets workshop- og koncertprogram i dagene omkring Sankt Hans.

I slutningen af maj og begyndelsen af juni fløj vi til Ravnsholt skov sammen med børn og voksne fra Skovsneppen. Det er en skovbørnehave i Allerød - og vi skulle ud i skoven og lave workshops med børnene der, hvor de daglig færdes - og siden spillede Insektudsigten sammen med dem "hjemme" ved Skovsneppens lille hus, hvor forældrene også blev inviteret.

Den 2. maj landede vi i Børnehuset Ravnen i Himmelev. En hel måned skulle børn og voksne i Ravnen arbejde med temaet insekter, godt hjulpet af Insektudsigtens musikere, som i maj kom en gang om ugen og lavede workshop med hver af de tre børnegrupper af 3-6 årige. Den 6. maj var det personalets tur - til en kursusdag med Hanne Tofte og Anders Hvidberg som undervisere. Kurset var en praktisk-musisk dag i det, som er Insektudsigtens grundlag for at arbejde med børn. Hos os hænger musik, dans og fortælling nøje sammen, og trommer sammen med stemmen taler direkte til kroppens puls. Det fine forløb sluttede med en koncert d. 29.5., hvor Insektudsigten blev opført af Radio Bille og alle børnene i Ravnen for forældrene til årets sommerfest. Projektet fandt sted i Kulturbussens regi, Roskilde Kommunes mobile værksted.

I ugerne 4-7 var Insektudsigten i fuld sving i Søllerød/Holte. Fire børnehaver deltog i ialt 9 workshops og koncerter.

I uge 3 gav Insektudsigten 14 minikoncerter i Roskilde Kommunes Kulturbus. 33 institutioner sagde omgående ja tak til tilbudet. De 14 fik opfyldt deres ønske. Læs mere her !